Het Genootschap De Gouden Veer

De meest prestigieuze schrijfprijs voor commerciële teksten in Vlaanderen zag het licht in 1978. Toen gaf professor Stijn Verrept het startschot voor de Gouden Veer, in samenwerking met enkele taalminnende verenigingen zoals de Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie en de Vereniging Algemeen Nederlands.

Sinds 2008 ligt het beheer van De Gouden Veer in de goede handen van een vzw. Het Genootschap De Gouden Veer organiseert de tweejaarlijkse prijs met respect voor de geest en de letter van het reglement, zoals dit eertijds door Stijn Verrept werd neergeschreven.

De vereniging heeft als doelstelling “het bevorderen van een correct en stijlvol taalgebruik door ondernemingen, organisaties en overheid.” Om de uitreiking van de Gouden Veer te financieren – de goudprijs gaat regelmatig door het dak – organiseert Het Genootschap de tweejaarlijkse Gouden Veer Cursus Copywriting.

Het fluweel in de Raad van Bestuur wordt ingenomen door

Em. prof. dr. Stijn Verrept, erevoorzitter
Herman Van Hove, voorzitter
Johan Verest, secretaris
Cyriel Van Tilborgh, bestuurder
Henny Van Gerwen, bestuurder

Vuur uw vragen af op het Genootschap De Gouden Veer

Wilt u meer informatie over de Gouden Veer?
Wilt u meer weten over De Gouden Veer Cursus Copywriting?
Voor al uw vragen, behalve over het rekeningnummer van de Gouden Veer juryleden, contacteer het Genootschap De Gouden Veer.

Genootschap De Gouden Veer vzw

Duinendreef 13
2950 Kapellen
info@goudenveer.be