Het Genootschap De Gouden Veer

De meest prestigieuze schrijfprijs voor commerciële teksten in Vlaanderen zag het licht in 1978. Toen gaf professor Stijn Verrept het startschot voor de Gouden Veer.

Sinds 2008 ligt het beheer van De Gouden Veer in de goede handen van een vzw. Het Genootschap De Gouden Veer organiseert de tweejaarlijkse prijs met respect voor de geest en de letter van het reglement, zoals dit eertijds door Stijn Verrept werd neergeschreven.

Omdat de Gouden Veer hulde wil brengen aan het Nederlands, krijgt het Genootschap de steun van organisaties die aan dezelfde nobele weg timmeren:

Willem Elsschot Genootschap
Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie
Lezen op Zondag
Fakkelheater
Nekka
Anja Leest

De vereniging heeft als doelstelling “het bevorderen van een correct en stijlvol taalgebruik door ondernemingen, organisaties en overheid.” Om de uitreiking van de Gouden Veer te financieren – de goudprijs gaat regelmatig door het dak – organiseert Het Genootschap de tweejaarlijkse Gouden Veer Cursus Copywriting.

Het fluweel in de Raad van Bestuur wordt ingenomen door

Em. prof. dr. Stijn Verrept, erevoorzitter
Herman Van Hove, voorzitter
Johan Verest, secretaris
Cyriel Van Tilborgh, bestuurder
Henny Van Gerwen, bestuurder

Blijft u graag op de hoogte van de activiteiten van het Genootschap De Gouden Veer? Vul dan hier uw gegevens in:

  JA, ik geef toestemming aan het Genootschap De Gouden Veer om mijn gegevens te verwerken en te bewaren. Het Genootschap biedt mij de staalharde garantie dat het alleen contact opneemt voor nieuws over de Gouden Veer wedstrijd, de Gouden Dons wedstrijd, de Gouden Veer Cursus Copywriting of een andere activiteit. Mijn gegevens worden nooit doorgegeven of verkocht aan andere partijen, zelfs niet bij een mooi bod. Ik kan op elk moment vragen om deze gegevens te wijzigen of te verwijderen.

  Vuur uw vragen af op het Genootschap De Gouden Veer

  Wilt u meer informatie over de Gouden Veer?
  Wilt u meer weten over De Gouden Veer Cursus Copywriting?
  Voor al uw vragen, behalve over het rekeningnummer van de Gouden Veer juryleden, contacteer het Genootschap De Gouden Veer.

  Genootschap De Gouden Veer vzw

  Duinendreef 13
  2950 Kapellen
  info@goudenveer.be