Op dinsdag 15 mei viert de Gouden Veer feest. Twintigvoudig feest.

De volgende editie van de Gouden Veer is er eentje om in te lijsten. We vieren namelijk een jubileum. Op 15 mei 2018 overhandigt Emeritus Professor Stijn Verrept het twintigste gouden kleinood aan de scherpste commerciële pen van Vlaanderen. Dat bijzondere moment vindt plaats in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, de thuishaven van deze prestigieuze prijs, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt in de “Gouden Zaal”.

Twintig edities, dat maakt samen veertig jaar. Toen het eerste exemplaar werd uitgereikt, in 1978, was Jimmy Carter nog president van de Verenigde Staten. Ramses Shaffy schreef kleinkunstgeschiedenis met “Laat me”.

In deze vier vijfden van een halve eeuw groeide de bekroning uit tot de meest begeerde van het land. Het winnende bedrijf neemt als geen ander de hoed af voor zijn doelgroep. De winnende copywriter bespeelt zijn pen zoals een maestro zijn viool.

Zet deze historische Gouden Veer in uw buffetkast

Grijp deze buitenkans om mee geschiedenis te schrijven. Ding met uw beste verkoopbrieven mee naar de 20ste Gouden Veer. Dan maakt u kans om dit bijzondere juweel – de enige schrijfprijs ter wereld in 18-karaats puur goud – mee naar huis te nemen. Insturen kan tot 30 april 2018, 23u59 stipt.

Klik hier voor het Gouden Veer inschrijvingsformulier

Of wint u liever met uw e-mail?

Inderdaad, vanaf dit jaar zet het Genootschap ook de beste e-mail in de bloemen. Blonk uw digitale verkoopbrief uit in slimme marketing en uitmuntend taalgebruik? Dan maakt u kans op de Gouden Toets. Ook hier zijn uw inzendingen welkom tot 30 april, één minuut voor middernacht.

Klik hier voor het Gouden Toets inschrijvingsformulier

De beste student krijgt het Gouden dons

Op het podium is ook deze keer plaats voor een jonge wolvin of wolf. De student met de beste verkoopbrief ontvangt het Gouden Dons. Zij of hij krijgt meteen gratis toegang tot de Gouden Veer Copycursus 2019, waar bekroonde docenten de ruwe diamant verder slijpen.

Klik hier voor het Gouden Dons inschrijvingsformulier

U bent van harte welkom op de uitreiking

De Gouden Veer is een bijzondere avond voor al wie de Nederlandse taal in het hart draagt. De toespraken zijn even kort als memorabel, de muzikale omlijsting is hoogstaand, de receptie gezellig. En laatst maar niet minst: uw zitje in de Gouden Zaal van het Fakkeltheater is gratis. Reserveer dus snel uw plaats op dinsdag 15 mei 2018, om 20 uur.

Bevestig hier uw aanwezigheid op de uitreiking van de Gouden Veer.